Ruime zege Chelsea bij Premier League-start; ambitieuze promovendus verliest

Ruime zege Chelsea bij Premier League-start; ambitieuze promovendus verliest

11-08-2018 17:51
9

Chelsea is zaterdag met een eenvoudige zege begonnen aan het Premier League-seizoen. De ploeg van de nieuwe manager Maurizio Sarri was met 3-0 te sterk op bezoek bij Huddersfield Town.

Sarri had voor aanwinsten Kepa Arrizabalaga en Jorginho meteen een basisplaats ingeruimd. Huddersfield, met Terence Kongolo aan de aftrap, hield in het eerste half uur nog knap stand, maar daarna was het toch raak. Pedro bracht de bal na een prima actie bij Willian, die zijn man passeerde en de bal voorgaf richting de tweede paal. Daar stond N'Golo Kanté om binnen te werken.

Vier minuten later leek Huddersfield op gelijke hoogte te komen, maar spits Steve Mounie kopte de bal tegen de paal. Op slag van rust sloeg Chelsea opnieuw toe. Christopher Schindler probeerde Marcos Alonso met een ultieme tackle van scoren te houden, maar was te laat en dus ging de bal op de stip. Jorginho verzilverde het buitenkansje. Daarmee was het pleit beslecht. Pedro zorgde na een vlotte counter voor het slotakkoord.

Van Aanholt is Fulham de baas
Fulham gaf deze zomer meer dan honderd miljoen euro uit aan spelers en zeven van die aankopen begonnen in de basis tegen Crystal Palace. Dat leverde nog niet het gewenste resultaat op. Met een sterk spelende Patrick van Aanholt kwamen de bezoekers via Jeffrey Schlupp op voorsprong. Wilfried Zaha besliste het duel. AFC Bournemouth rekende met 2-0 af met een andere promovendus, Cardiff City.

Alireza Jahanbakhsh kon zijn debuut voor Brighton & Hove Albion niet opluisteren met een zege tegen Watford. De Iraniër kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen, maar toen stond de eindstand via Roberto Pereyra en José Holebas al op het scorebord: 2-0. Davy Pröpper had wel een basisplaats bij Brighton, waar ook Jürgen Locadia op de bank zat. Daryl Janmaat verscheen aan de aftrap bij de thuisploeg.