Ten Hag over vele wijzigingen op middenveld: 'Zeker niet pappen en nathouden'

Ten Hag over vele wijzigingen op middenveld: 'Zeker niet pappen en nathouden'

11-08-2018 18:34
38

Erik ten Hag heeft het elftal van Ajax door elkaar geschud voor de ontmoeting met Heracles Almelo. Zo keren Donny van de Beek en Carel Eiting terug in de basis. De trainer ontkent dat hij alle middenvelders tevreden probeert te houden.

"Dat is zeker niet pappen en nathouden. We hebben gewoon ontzettend veel wedstrijden, drie in zeven dagen. En als het goed is, komt er zelfs nog wat bij", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "We moeten dus goed rekening houden met de belasting."

Dat is onder meer de reden dat Klaas-Jan Huntelaar op de bank zit. "Hij is fit en zou het op zich aankunnen. Alleen heeft hij vorig jaar wel vijf spierblessures gehad en we zijn daar op dit moment - door de blessure van Kasper Dolberg - kwetsbaar."

Ten Hag ging ook in op de rolverdeling tussen sterspelers Hakim Ziyech en Dusan Tadic. "Ziyech heeft onder mijn leiding bij Ajax bijna altijd op het middenveld gespeeld. We hebben hem ook weleens gebruikt op de zijkanten, maar meestal toch op het middenveld. Van Tadic weten we dat hij ook op '10' kan spelen. We zullen dan ook per wedstrijd kijken wat nodig is."