Ajacieden kijken niet naar Ten Hag: 'Dan nog moeten we winnen, hebben gefaald'

Ajacieden kijken niet naar Ten Hag: 'Dan nog moeten we winnen, hebben gefaald'

11-08-2018 21:55
84

Donny van de Beek baalt als een stekker van het gelijkspel tegen Heracles Almelo (1-1). De middenvelder heeft geen verklaring voor het zwakke optreden van Ajax in de Johan Cruijff Arena.

"Dit mag gewoon niet gebeuren, ik baal er echt van", zegt Van de Beek tegen de NOS. "Als je zo begint, loop je meteen achter de feiten aan. Dat hebben we niet kunnen herstellen." Hij beseft dat het zelfs nog slechter had kunnen aflopen. "Dat zeker. In de laatste tien minuten lagen er gewoon heel grote ruimtes. Het lag helemaal open."

Van de Beek zat de laatste wedstrijden op de bank. Dat hij nu zijn stempel niet kon drukken, zorgt voor nog meer teleurstelling. "Ik wilde ten eerste winnen natuurlijk en mezelf laten zien. Het is gewoon klote dat we dan 1-1 spelen." De middenvelder wijt het resultaat niet aan de vele wisselingen van coach Erik ten Hag. "Dan nog moeten we hier winnen. We hebben gefaald."

"We moeten gewoon meer brengen, hebben te weinig gebracht. Dat moet dinsdag zeker beter", aldus Van de Beek, die stelt dat er harde woorden vielen in de kleedkamer. "Iedereen vloekt en tiert, iedereen baalt. Zo wil je niet beginnen, maar we zullen de knop toch om moeten zetten."

Van de Beek hoopt ondanks het magere gelijkspel snel zijn basisplaats terug te hebben. "Ik moet het laten zien. We hebben een grote selectie en dan is het aan de trainer."