Stekelenburg looft doorgebroken Feyenoorder: 'Toen beetje een flierefluiter'

Stekelenburg looft doorgebroken Feyenoorder: 'Toen beetje een flierefluiter'

12-08-2018 08:13
26

Justin Bijlow nam deze zomer het stokje over van Brad Jones als eerste doelman van Feyenoord. Hij beleefde een sterke start, maar kon zich tegen AS Trencín niet onttrekken aan de malaise. Maarten Stekelenburg verwacht dat Bijlow goed omgaat met die tegenslag.

"Ik ken hem als een nuchtere jongen die zijn fouten snel analyseert", vertelt Stekelenburg, die Bijlow als bondscoach van Oranje onder 17 jaar en onder 19 jaar onder zijn hoede had, aan de NOS. Met onder 19 haalden de twee vorig jaar de halve finale van het EK. Bijlow was aanvoerder. "Het is een jongen die de leiding pakt en een bepaalde persoonlijkheid heeft en anderen daarin meeneemt."

Dat is een groot verschil met enkele jaren geleden. "Justin was toen een klein beetje een flierefluiter", aldus Stekelenburg. "De laatste jaren is hij echt prof geworden. Hij focust zich op zijn eigen ontwikkeling en heeft de zaken binnen en buiten het veld goed voor elkaar wat betreft voeding en levensstijl. Dat zie je nu terug."

Stekelenburg noemt Bijlow een ras-Feyenoorder met een sterke mening. "Hij had meerdere keren de kans om uitgeleend te worden, maar hij maakte bewust de keuze om bij de club te blijven. Het is natuurlijk een kind van de club en ik denk dat het een doelman is die zich aan een hoog niveau kan optrekken. Als hij dat blijft doen, zie ik hem wel voor langere tijd de keeper van Feyenoord 1 zijn."