Verbeek kan weinig opbrengen voor Ten Hag: Het is toch te gek voor woorden?

Verbeek kan weinig opbrengen voor Ten Hag: "Het is toch te gek voor woorden?"

12-08-2018 19:42
139

Erik ten Hag heeft een fout gemaakt door vier basisspelers rust te geven voor de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (1-1). Dat vindt Gertjan Verbeek.

Ten Hag zette met oog op de Europa League-return tegen Standard Luik vier basisspelers op de bank: Frenkie de Jong, Nicolás Tagliafico, Lasse Schöne. Verbeek snapt dat niet. "Volgens mij is het belangrijk dat je kiest voor een vaste kern en daarin automatismen creëert. Daar heb je het hele seizoen voordeel van", aldus de oud-trainer van FC Twente bij FOX Sports.

"Ben je in de winning mood, dan is er energie, hebben de spelers lol... Nu krijg je weer gezeur over waarom je mensen wisselt", vervolgt Verbeek, die het onzin vindt dat een aantal Ajacieden rust kreeg. "Het is toch te gek voor woorden dat je nu al rekening moet houden met vermoeidheid?"

"We zijn in augustus, zijn net begonnen. Dan ben je toch niet vermoeid? Het zijn allemaal jonge kerels. Twee of drie wedstrijden in de week moet je dan toch kunnen spelen? Dat je na tien, elf, twaalf wedstrijden een keer zegt: ik ga wat rouleren... Volgens mij doet Ten Hag het gewoon om spelers tevreden te houden. Maar het gaat om het resultaat."