'Denswil mag hopen op Bundesliga-transfer: Ajax volgt situatie met interesse'

'Denswil mag hopen op Bundesliga-transfer: Ajax volgt situatie met interesse'

13-08-2018 07:42
33

Stefano Denswil gaat in de laatste weken van de zomerse transferperiode mogelijk transfereren. Borussia Mönchengladbach is geïnteresseerd in de Nederlandse verdediger van Club Brugge. Op de achtergrond zal Ajax de situatie in de gaten houden.

Het is geen geheim dat Denswil al langer openstaat voor een nieuwe uitdaging, maar de belangstelling uit het buitenland was gering. Mogelijk biedt Gladbach uitkomst. De Duitse club wil Denswil graag naar de Bundesliga halen. Dat meldt Het Nieuwsblad maandag. 

Wedden

Meer odds

Club Brugge is bereid te luisteren, maar vraagt om en nabij de zeven miljoen euro. De transfersom kan zelfs oplopen naar acht miljoen euro als Gladbach besluit het gevraagde bedrag in termijn te betalen. Club Brugge heeft op dit moment nog géén officieel bod ontvangen.

Ajax zal de situatie met bovengemiddelde interesse volgen. Wanneer Denswil wordt verkocht, incasseert Ajax naar verluidt twintig procent van de transfersom. Die afspraak kan de Amsterdammers meer dan een miljoen euro opleveren. Volgens Het Nieuwsblad twijfelt Denswil nog over Gladbach, omdat Club Brugge dit seizoen in de Champions League speelt.