Drie verdachten van opstootje in Arena nog vast; 'steward werd bij keel gepakt'

Drie verdachten van opstootje in Arena nog vast; 'steward werd bij keel gepakt'

13-08-2018 16:28
130

Drie van de zes personen die werden aangehouden wegens een opstootje in de Johan Cruijff ArenA zaterdagavond zijn weer vrijgelaten. De drie anderen zitten nog vast, bevestigt de politie aan RTL Nieuws.

Een steward kreeg tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo een hartinfarct. De politie onderzoekt of het opstootje op de tribune en het hartinfarct van de steward verband houden. Agenten willen weten of de steward door een supporter is belaagd en daardoor mogelijk een hartaanval kreeg.

Die verhalen circuleren wel op het internet. De man zou bij de keel zijn gepakt en geslagen zijn, nadat hij zelf een kopstoot had uitgedeeld. De politie kan dit niet bevestigen en doet onderzoek. Ajax meldde zaterdagavond al dat de toestand van de steward stabiel is.

Volgens de Gelderlander zitten een 26-jarige Nijmeegse, een 23-jarige man uit Renkum en een 28-jarige inwoner van de gemeente Haarlemmermeer nog vast. Ze worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij zware mishandeling, stelt een woordvoerder.

Lees ookAjax komt met update over steward: 'Gelukkig stabiel en bij kennis'