Preud'homme legt druk bij Ajax: 'Toen was er vuur in dit stadion, het kan spoken'

Preud'homme legt druk bij Ajax: 'Toen was er vuur in dit stadion, het kan spoken'

13-08-2018 19:29
86

Michel Preud'homme heeft Standard Luik opnieuw in de underdogpositie geschoven voor de return tegen Ajax in de derde voorronde van de Champions League. Voor de Belgische trainer is de Johan Cruijff Arena geen onbekend terrein.

Preud'homme stond met FC Twente meerdere keren tegenover Ajax. "De eerste keer dat ik hier kwam was voor de Supercup, dat is een heel mooie herinnering", zegt hij op een vraag van FOX Sports bij de persconferentie. "Daarna ben ik na de overwinning in de beker hier teruggekomen voor de titelwedstrijd (3-1 Ajax in 2011, red.). Dat is natuurlijk een minder mooie herinnering."

"Na de twee nederlagen was Ajax echt geprikkeld, er was echt vuur in dit stadion", herinnert Preud'homme. "Wij hebben toen afgezien. Die overwinning van Ajax was die dag helemaal verdiend. Ik weet dus dat het hier kan spoken. Als het echt moet, is het niet simpel om hier te spelen. En voor Ajax moet het. De verwachtingen zijn heel hoog. Ik hoop dat mijn ploeg het hoofd kan koel houden."

Wij hebben in de heenwedstrijd getoond dat we ze op sommige momenten pijn konden doen. Maar als je niet attent ben kunnen ze je meteen 'doodmaken'. Ik ga niet in details treden over de achilleshiel van Ajax. Op papier zijn zij sterker, maar in voetbal is alles mogelijk."