Overtoom (31) krijgt wéér teleurstelling uit Nederland: 'Niet wat we zoeken'

Overtoom (31) krijgt wéér teleurstelling uit Nederland: 'Niet wat we zoeken'

13-08-2018 20:13
50

De zoektocht naar een nieuwe club gaat verder voor Willie Overtoom. De 31-jarige middenvelder hoopte in FC Volendam een nieuwe werkgever te vinden, maar de Keuken Kampioen Divisie-club voelt niets voor een samenwerking.

Overtoom kwam een maand geleden binnen bij Volendam. De oud-speler van onder meer Heracles Almelo en AZ trainde mee in de hoop een contract in de wacht te slepen. Hij had een conditionele achterstand, al werd dat steeds beter. Na een aantal oefenwedstrijden heeft Volendam besloten niet met hem in zee te gaan. Afgelopen zaterdag speelde hij met Jong Volendam nog een oefenduel met Fortuna Wormerveer.

'Het was bekend dat Willie een conditionele achterstand had, maar de afgelopen weken is dit steeds beter geworden', schrijft Volendam. 'In de partijen en oefenwedstrijden is echter gebleken dat hij niet de speler is waar FC Volendam op dit moment naar op zoek is. 

Technisch directeur Misha Salden van Volendam: "We willen graag een creatieve aanvallende middenvelder en Willie speelt meer in de controle", vertelt hij op de clubsite. "We willen hem bedanken voor de periode dat hij met zijn ervaring onze spelers geholpen heeft en wensen hem een goede toekomst toe."

Na zijn avontuur bij AZ kwam hij in 2014 terecht terecht bij het Belgische Zulte-Waregem, waar hij slechts vijf wedstrijden speelde. Verder zocht hij het in Qatar en Indonesië en trainde hij mee bij Go Ahead Eagles, waar zijn conditie een probleem bleek.