Update: AS Roma bevestigt aanstaande miljoenentransfer van WK-winnaar

Update: AS Roma bevestigt aanstaande miljoenentransfer van WK-winnaar

14-08-2018 14:44
34

AS Roma en Sevilla hebben een akkoord bereikt over de transfer van Steven N'Zonzi. Technisch directeur Monchi heeft na lange onderhandelingen eindelijk beet bij de Spaanse club.

Lang leek het erop dat N'Zonzi níet naar Roma zou verkassen, omdat Sevilla een bedrag vroeg dat Monchi niet wilde betalen. Zowel Spaanse Italiaanse media maken maandagavond echter melding van een akkoord. Roma maakt in eerste instantie dertig miljoen euro over naar Spanje. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 35 miljoen euro.

Wedden

Meer odds

De deal is nog niet helemaal rond, maar staat wel op het punt om afgesloten te worden. Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet. In hoofdlijnen ligt er wel al een akkoord. Het afronden van de transfer is een kwestie van uren. 

N'Zonzi is geen onbekende van Monchi. De 49-jarige Spanjaard werkte in Spanje al samen met de Fransman en zorgde jarenlang voor de spelers van het succesvolle elftal van Sevilla, dat van 2013 tot 2016 drie keer op rij de Europa League won. N'Zonzi speelt voor Sevilla sinds 2015. Hij werd overgenomen van Stoke City. Verder speelde hij voor Blackburn Rovers en het Franse Amiens. 

Update 14.44: AS Roma gaat zich versterken met Steven N'Zonzi. De Fransman is aangekomen in Rome om zijn transfer af te ronden, zo maakt de Italiaanse club dinsdag bekend. N'Zonzi, die overkomt van Sevilla en deze zomer het WK won met Frankrijk, kost naar verluidt 35 miljoen euro.