'Ben Keizer enorm dankbaar. Jammer dat hij werd ontslagen, terecht of onterecht'

'Ben Keizer enorm dankbaar. Jammer dat hij werd ontslagen, terecht of onterecht'

14-08-2018 08:48
24

Noussair Mazraoui heeft zich stilletjes opgewerkt tot een vaste kracht bij Ajax. De profcarrière van de twintigjarige rechtsback hing meerdere keren aan een zijden draadje, maar mede dankzij Marcel Keizer heeft hij het tot de Johan Cruijff Arena geschopt.

"Ik ben Marcel Keizer ontzettend dankbaar. Nadat ik mijn debuut maakte, heb ik hem ook een taart gestuurd", zegt Mazraoui in De Telegraaf. "Hij was de eerste trainer die écht vertrouwen in me had. En zo zie je maar wat dat met je kan doen. Door zijn steun brak ik door de muur."

"Marcel heeft er bij Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) écht op aangedrongen mij een contract te geven", vervolgt Mazraoui. "Ik moest me in drie maanden bewijzen, maar hoorde daarna lange tijd niks. Uiteindelijk kwam de trainer naar me toe met de mededeling dat hij Overmars had gezegd dat ik een contract verdiende. Ik ben blij dat hij op mijn pad is gekomen."

Mazraoui twijfelde in de jeugd behoorlijk aan zichzelf. Hij zat veel op de bank. "Maar Marcel zag mijn sterke punten wel, was echt van me gecharmeerd. Uiteindelijk heb ik de weg omhoog zelf gevonden, maar hij heeft me een flinke duw in mijn rug gegeven. Daarom vond ik het ook jammer dat hij werd ontslagen. Terecht of onterecht, ik weet het niet."