Advocaat: 'Snap het niet van zo'n grote speler, hij kan Nederlands elftal doen'

Advocaat: 'Snap het niet van zo'n grote speler, hij kan Nederlands elftal doen'

14-08-2018 09:54
45

Dick Advocaat snapt niet dat Ruud Gullit geen succes is als trainer. De twee werkten samen bij het Nederlands elftal, waar de Kleine Generaal Gullit naar voren schoof als zijn mogelijke opvolger.

"Ik heb het nooit begrepen van zo'n grote voetballer. Daar is hij zelf eigenlijk ook te makkelijk in", zegt Advocaat bij Rondo op Ziggo Sport. "Ruud is natuurlijk een grote voetballer geweest. Waar hij ook komt gaan de deuren open. Bij mij gaan ze half open, maar bij hem gaan ze écht open. Het komt een beetje door hemzelf. Hij lacht, heeft het naar zijn zin en dat straalt hij uit. Dan denken de mensen dat hij misschien niet serieus is."

"Maar ik heb hem meegemaakt, eerst als speler en nu als trainer. Dan is het gewoon een serieuze man", vervolgt Advocaat. "Maar als hij ergens zit, dan heeft hij plezier, heeft hij het naar zijn zin. Ik heb gezegd dat is een trainer die het Nederlands elftal kan doen. Hij heeft Chelsea en Newcastle United gedaan. Als je dat soort ploegen kan coachen  en dan ook nog de FA Cup wint, dan kan je ook het Nederlands elftal doen."

Advocaat denkt dat alles staat of valt met het verzamelen van de juiste mensen om je heen. 'Het is belangrijk dat je goede mensen om je heen hebt. Qua uitstraling zowel naar de groep als naar de media, ben ik ervan overtuigd dat hij het heel goed doet."