In het kort: Ronaldo naar huis, Mandzukic international af, transfer Cheryshev

In het kort: Ronaldo naar huis, Mandzukic international af, transfer Cheryshev

14-08-2018 17:44
25

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ronaldo verlaat privékliniek
De Braziliaanse oud-topvoetballer Ronaldo is dinsdag ontslagen uit een privékliniek. Afgelopen vrijdag werd Ronaldo opgenomen met een longontsteking. Hij lag zelfs tijdelijk op de intensive care. De Spaanse krant Marca meldt dat de 41-jarige Ronaldo dinsdagochtend om 10.30 uur weer naar huis mocht.
 
Mandzukic stopt als international
Na bijna elf jaar en 89 interlands heeft Mario Mandzukic besloten om te stoppen als international van Kroatië. De 32-jarige spits van Juventus laat via de officiële kanalen van de Kroatische bond weten dat hij altijd alles gegeven heeft voor zijn land. Mandzukic heeft 33 doelpunten gemaakt voor het Kroatische elftal, waaronder een in de verloren WK-finale in Moskou tegen Frankrijk.


 
Valencia neemt Cheryshev over van Villarreal
Denis Cheryshev, uitblinker van Rusland op het WK, speelt dit seizoen op huurbasis voor Valencia. De 27-jarige aanvaller komt over van Villarreal, waar hij afgelopen seizoen 32 wedstrijden voor speelde. Het wordt de tweede periode bij Valencia voor Cheryshev, na een eerdere uitleenbeurt in het seizoen 2015-2016.

Luigi Bruins onder protest akkoord met strafvoorstel
Excelsior-speler Luigi Bruins is onder protest akkoord gegaan met het strafvoorstel naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Fortuna Sittard, meldt de club via de officiële kanalen. Bruins kreeg een schikkingsvoorstel voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De middenvelder mist hierdoor de wedstrijden tegen Feyenoord en NAC Breda.
 
ADO Den Haag steunt Kishna gedurende revalidatie
ADO Den Haag heeft aan Ricardo Kishna laten weten dat hij verder mag revalideren bij de club. De aanvaller scheurde vorig jaar september zijn kruisband af. Inmiddels zit hij in de laatste fase van zijn herstel. Hij verwacht nog vijf à zes weken nodig te hebben om fit te worden. Ondertussen staat Kishna nog altijd onder contract bij SS Lazio, maar ADO zit op de eerste rij om hem te huren.
 
Gameiro vertrekt bij Atletico Madrid
Kévin Gameiro verruilt Atletico Madrid na twee seizoenen voor Valencia. De 31-jarige Fransman kwam in 2016 voor 31 miljoen over van Sevilla. Gameiro had weinig uitzicht op speeltijd bij Atletico, vooral na de komst van Nikola Kalinic. Het afgelopen seizoen was Gameiro goed voor 36 wedstrijden, waarin hij elf goals maakte.

Eto’o aan de slag in Qatar
Samuel Eto’o heeft getekend bij Qatar FC. De vedette uit Kameroen wordt dinsdag gepresenteerd door de club, zo wordt gemeld via de officiële kanalen. De 37-jarige aanvaller was de laatste drie jaar actief in Turkije voor Antalyaspor en Konyaspor. Bij de laatstgenoemde club was hij het laatste half jaar goed voor zes goals in veertien wedstrijden. Met zijn overstap naar Qatar volgt hij twee oud-teamgenoten. Ook Wesley Sneijder (Al-Gharafa) en Xavi (Al-Sadd) spelen in Qatar.