Deal tussen PSV en AZ is rond: 'Hebben hem sinds Heerenveen-tijd op lijst staan'

Deal tussen PSV en AZ is rond: 'Hebben hem sinds Heerenveen-tijd op lijst staan'

14-08-2018 18:05
70

De kogel is door de kerk: Albert Gudmundsson is speler van AZ. De 21-jarige IJslander wordt overgenomen van PSV en tekent in Alkmaar voor vier jaar.

"Ik ben heel blij dat ik hier getekend heb en kan niet wachten tot ik op het veld sta", reageert Gudmundsson op de clubsite van AZ. "Ik heb voor AZ gekozen omdat ze me al langer volgen en omdat ze aanvallend voetbal spelen. Er zijn hier bovendien al veel IJslandse spelers geweest die het goed hebben gedaan. Met een paar van hen heb ik gesproken en ze waren positief over AZ."

Wedden

Meer odds

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: "Albert is een creatieve, technisch vaardige en snelle speler die heeft bewezen dat hij op verschillende posities in de aanval kan spelen”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Wij hebben hem al sinds zijn tijd bij sc Heerenveen op onze lijst staan. Op het moment dat Albert bij ons zijn niveau haalt, zal hij veel wedstrijden gaan spelen."

Gudmundsson werd door PSV in 2015 overgenomen van sc Heerenveen, maar zijn periode in Eindhoven werd uiteindelijk niet wat hij ervan verwachtte. Doorbreken in het eerste elftal lukte hem niet. Hij kwam negen keer in actie voor de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Bij Jong PSV maakte de IJslander wél indruk.