Eerste grote tegenvaller Cocu bij Fenerbahçe: niet naar de Champions League

14-08-2018 21:58
62

Phillip Cocu gaat niet met Fenerbahçe de Champions League in. De Turkse topclub werd dinsdagavond in Istanbul uitgeschakeld door Benfica. Fenerbahçe kwam thuis niet verder dan 1-1.

Dat was niet genoeg na de 1-0 nederlaag in Lissabon van een week geleden. Cocu stond voor de taak om die achterstand goed te maken, maar liep al snel achter de feiten aan. Benfica nam in Istanbul de leiding nadat Gedson Martins de Turkse defensie aftroefde en van dichtbij de 0-1 binnentikte, waardoor de opdracht voor Cocu nog een stuk zwaarder werd. Fenerbahçe wist die achterstand voor de rust te repareren: Alper Potuk kopte in blessuretijd de 1-1 binnen.

Fenerbahçe was in de tweede helft de bovenliggende partij, al hield Benfica achterin de boel goed dicht. De Turken hadden nog twee treffers nodig om zich te plaatsen voor de Champions League-play-offs, maar zelfs een tweede treffer was de ploeg niet gegund. Daardoor loopt Cocu tegen zijn eerste grote tegenvaller als trainer van Fenerbahçe aan. De oud-trainer van PSV mag wel in de groepsfase van de Europa League spelen.