Spelersrapport: sublieme Ziyech klasse beter dan de rest, Tagliafico onvermoeibaar

Spelersrapport: sublieme Ziyech klasse beter dan de rest, Tagliafico onvermoeibaar

14-08-2018 22:30
84

Ajax heeft op zéér overtuigende wijze de play-offs van de Champions League bereikt. De Amsterdammers lieten in eigen huis geen spaan heel van Standard Luik: 3-0. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

André Onana - 6,5: Kon zich eigenlijk niet onderscheiden tegen een aanvallend machteloos Standard. Enige puntje van kritiek: zijn uittrappen waren aan de matige kant.

Wedden

Meer odds

Noussair Mazraoui - 6,5: Was niet zo actief als Tagliafico aan de linkerkant. En dat is zonde, want Mazraoui liet wederom zien dat hij een uitstekende voorzet in huis heeft.

Matthijs de Ligt - 8: De aanvoerder, met gigantische pleister op zijn hoofd, speelde keizerlijk. Op een momentje in de tweede helft na, was hij achterin ongenaakbaar. En net als tegen Heracles torende De Ligt boven alles en iedereen uit om binnen te koppen. Hij zette Ajax daarmee op een veilige 2-0 voorsprong, die de rest van de avond niet meer in gevaar kwam.

Daley Blind - 6,5: Tegen zulke matige tegenstand verwacht je dat Blind zich meer laat gelden in balbezit. Maar de opbouw liet de centrale verdediger over aan De Ligt en De Jong.

Nicolas Tagliafico - 8: Waar hij in het vorige duel nog in negatieve zin opviel, was de Argentijn dinsdagavond indrukwekkend goed. Hij was fel in de duels en won ze bijna allemaal. Hij ging continu onvermoeibaar over Neres heen en dat betaalde zich uit in een strakke assist voor de openingstreffer.

Frenkie de Jong - 7: Kende een moeilijke start. De Jong dribbelde op plekken waar het niet kon en leed slordig balverlies. Toch herpakte hij zich nog in de eerste helft. Mede geholpen door de voorsprong, durfde hij meer de oplossing vooruit te zoeken en zelf aan te sluiten.

Lasse Schöne - 6,5: Hield het over het algemeen kort en simpel en dat voerde de Deen naar behoren uit. De meer spectaculaire passen, kwamen niet helemaal lekker uit de verf. Dus het is goed dat hij die snel achterwege liet.

Hakim Ziyech - 8,5: Je kan een hele compilatie maken van alle briljante passen die Ziyech gaf. De spelmaker lijkt dit seizoen weer een stap omhoog te zetten. De Eredivisie is hij al ontgroeid, maar wat zou het mooi voor Ajax zijn als Ziyech het ook in de Champions League kan laten zien voor de Amsterdammers.

David Neres - 7,5: De Standard-verdedigers wisten niet meer waar ze het zoeken moesten, want er ging veel dreiging uit van de Braziliaan. Had eerst nog pech met een bekeken bal op de paal, maar bij de 3-0 stond Neres op de goede plek en kreeg hij zijn beloning.

Klaas-Jan Huntelaar - 7,5: De 35-jarige spits laat continu twee gezichten zien. Hij mist veel grote kansen, maar maakt ook belangrijke goals. Gelukkig voor Huntelaar liet hij dinsdagavond vooral zijn goede kant zien. Hij tikte slim de 1-0 binnen, weliswaar in buitenspelpositie, en was altijd aanspeelbaar voor de middenvelders.

Dusan Tadic - 7,5: De eerste helft was de moeilijkste helft van Tadic in zijn nog prille Ajax-loopbaan. Gooide na rust alle schroom van zich af en toen kon het Amsterdamse publiek gaan genieten. Niet in de laatste plaats door de heerlijke Zidane-roulette en assist voor de 3-0.

Invallers

Rasmus Kristensen- x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Donny van de Beek - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Zakaria Labyad - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

(Jonas Medhin / VoetbalPrimeur.nl)