Overmars bepaalt Man of the Match Ajax: Ik denk dat we meer uitblinkers hadden

Overmars bepaalt Man of the Match Ajax: "Ik denk dat we meer uitblinkers hadden"

14-08-2018 23:05
26

Niet Erik ten Hag, maar Marc Overmars bepaalt wie The Man of the Match van Ajax is geworden. De directeur spelersbeleid koos tegen Standard Luik voor Nicolas Tagliafico, al vond Ten Hag dat er meer uitblinkers waren.

"Nee, dat bepaal ik niet. Dat heb ik uit handen gegeven", zegt Ten Hag. "Dat moet de coach niet doen, vind ik. Dat is een goede taak voor de directeur voetbalzaken. Die heeft een goede kijk op de spelers, toch?"

Ten Hag zegt dat hij Hakim Ziyech in de tweede helft bewust een publiekswissel gaf. De Marokkaan was een van de beste spelers van Ajax. "Je wilt hem ook even rust geven. Het was een publiekswissel. Hij is hier inderdaad bekritiseerd. Ik heb hem altijd proberen te steunen en vind het een sieraad voor het Nederlandse voetbal. Hij speelde heel erg goed, maar ik denk dat we meer uitblinkers hadden. Tadic? Die was heel erg goed, maar Frenkie de Jong en Tagliafico waren ook heel erg goed."

Ten Hag herhaalt nogmaals de wens om deze groep bij elkaar te houden. "Engeland is inmiddels dicht en Italië gaat heel snel dicht. Het is en blijft afwachten. Het is goed om dit team bij elkaar te houden. De sfeer en mentaliteit was heel erg goed. Dat moeten we vasthouden. Wij willen ze graag houden en gaan er alles aan doen om ze te houden."