Ten Hag: 'Schandalig slecht. De spelers hadden daar duidelijk last van'

Ten Hag: 'Schandalig slecht. De spelers hadden daar duidelijk last van'

Gepubliceerd: woensdag 15 augustus 2018 om 07:41wo 15-08-2018 om 07:41

Erik ten Hag hekelt het veld in de Johan Cruijff Arena. De Ajax-trainer zag dat er zaterdag tegen Heracles Almelo en dinsdag tegen Standard Luik moeilijk op te voetballen was.

Ten Hag wil het slechte veld echter niet als excuus gebruiken voor de 1-1 tegen Heracles. "Je kunt er wel van alles bijhalen, bijvoorbeeld het veld, dat schandalig slecht is", zegt Ten Hag tegen Ziggo Sport. "Het werkt niet mee tegen een ploeg die heel defensief staat", doelt hij op Heracles. "De spelers hadden daar duidelijk last van. Ik moet onze groundsmen een groot compliment maken voor wat ze er nog van gemaakt hebben, want zaterdag was het nog vele malen slechter."

Ten Hag vertelt dat Ajax maandag vanwege de staat van het veld niet eens kon trainen in de Arena. Hij moest uitwijken naar De Toekomst. "We zijn op de Toekomst gebleven, op advies van de groundsmen."

De Ajax-trainer zag hoe zijn ploeg langs Standard danste. "Dit moet de intentie van voetbal zijn. We moeten dit negentig minuten kunnen brengen. Daar zit een vorm van gemakzucht in, die hadden we vandaag niet. Dat is de mentaliteit die we nodig hebben. We hebben wel een weerbaar elftal. Ook als we een tegenslag krijgen, weten we het nog om te draaien. We moeten gewoon twee keer 45 minuten zo spelen."

Poll

Is Ten Hag de juiste man voor Ajax?

(5936 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws