De Mos adviseert huurtransfer PSV: 'Of naar België, zou ook een goed idee zijn'

De Mos adviseert huurtransfer PSV: 'Of naar België, zou ook een goed idee zijn'

15-08-2018 09:12
69

Aad de Mos denkt dat Armando Obispo (19) zich verder had kunnen ontwikkelen als PSV op tijd de weerstand had verhoogd. De verdediger van de Eindhovenaren gaat waarschijnlijk verhuurd worden omdat hij nog niet klaar is voor het eerste elftal.

De Mos zag dat de verdediger tussen zijn twaalfde en zestiende bijzonder goed was en dat hij in de jeugd helemaal geen verdediger naast zich nodig had. PSV had hem alleen moeten laten staan in het centrum, of hem op moeten stellen als verdedigende middenvelder om op die manier de weerstand te verhogen, zegt De Mos.

De Mos vindt het jammer dat Obispo geen kans krijgt in het eerste elftal. Hij gaat waarschijnlijk verhuurd worden. "Hij heeft pech dat PSV spelers koopt voor die positie", zegt hij in een interview met ELF Voetbal. "Schwaab, Isimat, nu die Australiër (Sainsbury, red.). Ajax zet daar gelijk De Jong of De Ligt neer. Die hebben ook foutjes gemaakt."

Obispo moet op huurbasis in de Eredivisie verkassen", zegt De Mos. "Of naar België, dat zou ook een goed idee zijn. Hij moet verkassen naar een club die altijd onder druk staat. ADO bijvoorbeeld, of VVV-Venlo. Dat soort clubs. Vlieguren maken."