Done deal: Heerenveen neemt 'ervaren en allround middenvelder' over van AZ

Done deal: Heerenveen neemt 'ervaren en allround middenvelder' over van AZ

15-08-2018 16:04
42

Het is officieel: Ben Rienstra verlaat AZ voor sc Heerenveen. De 28-jarige middenvelder tekent in Friesland een contract voor drie seizoenen.

Dat bevestigen Heerenveen en AZ via de officiële kanalen. Rienstra werd woensdag medisch gekeurd en zette aansluitend zijn handtekening onder een contract in het Abe Lenstra Stadion. De middenvelder kon rekenen op veel belangstelling uit het buitenland, maar kiest, mede vanwege zijn gezin, voor een langer verblijf in Nederland.

Gerry Hamstra, technisch manager van Heerenveen, is blij dat Rienstra de selectie komt versterken. "Het is mooi dat we met Ben een ervaren en allround middenvelder kunnen toevoegen aan onze selectie. Ben beschikt bovendien over scorend vermogen en heeft de afgelopen jaren in Nederland een goede cv opgebouwd."

Heerenveen is na AZ, Heracles Almelo, PEC Zwolle en Willem II de vijfde werkgever van Rienstra in Nederland. In Alkmaar speelde hij 74 officiële wedstrijden. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Willem II, waar hij goed was voor twaalf doelpunten.