Van Bronckhorst over transferperikelen: 'Er is niet gezegd dat hij niet weg mag'

Van Bronckhorst over transferperikelen: 'Er is niet gezegd dat hij niet weg mag'

15-08-2018 18:20
23

Volgens Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is het onjuist dat Feyenoord heeft gezegd dat Tonny Vilhena niet mag vertrekken. Dinsdag werd bekend dat het Duitse Eintracht Frankfurt de middenvelder graag wil overnemen.

"Er is niet gezegd dat hij niet weg mag", aldus Van Bronckhorst op de persconferentie voorafgaande aan het Europa League-duel tegen AS Trencin. "Er is contact geweest tussen de clubs, maar er is geen bod op hem gedaan." Van Bronckhorst verklaart veel met Vilhena te hebben gesproken. "Hij is hét voorbeeld voor jeugdspelers van Feyenoord. Als hij weggaat, moeten andere spelers opstaan."

Voetbal International meldde dinsdag dat Frankfurt een poging had gedaan om met technisch directeur Martin van Geel te onderhandelen over de middenvelder, maar die zou Vilhena niet willen laten vertrekken. Woensdag meldde het Algemeen Dagblad dat Frankfurt van plan is alsnog een formeel bod te gaan doen.

Of daar nog nieuwe spelers voor worden aangetrokken, durfde de oefenmeester niet te zeggen. "We zullen de komende dagen zien wat het gaat worden, hoe blessures zich ontwikkelen. We hebben nog twee weken om te kunnen schakelen. Of de mogelijkheden daarvoor zijn, moet je bij Martin van Geel zijn."