Peterson verandert rugnummer: 'Fans met oude rugnummer krijgen nieuw shirt van me'

Peterson verandert rugnummer: 'Fans met oude rugnummer krijgen nieuw shirt van me'

Gepubliceerd: woensdag 15 augustus 2018 om 22:17wo 15-08-2018 om 22:17

Hij maakte zaterdag met rugnummer achttien een weergaloze goal in de seizoensopening tegen Ajax, maar de rest van het seizoen speelt Kristoffer Peterson met een ander rugnummer. De 23-jarige buitenspeler speelt de rest van de wedstrijden met rugnummer 7.

Peterson vertelt dat zijn voorkeur is ontstaan uit een cadeau dat hij ooit van twee vrienden kreeg. "Zij waren op vakantie in Portugal en kochten daar voor mij een shirt van Cristiano Ronaldo, met rugnummer 7. Sindsdien was ik fan van hem als speler. Ik was geen fan van Manchester United, maar alles van Cristiano Ronaldo hing vanaf toen op mijn kamer", vertelt hij op de website van Heracles Almelo.

Peterson heeft veel geduld moeten hebben voor hij zijn favoriete nummer mocht dragen. Tot dit seizoen kwam het er niet van. "Zelfs niet in de jeugd. Nu de kans zich voordeed om hier bij Heracles Almelo met dat nummer te spelen, heb ik overlegd met de club en hebben we het gelukkig kunnen doorvoeren. Het is altijd een droom geweest om met rugnummer 7 te spelen. Voetballen met je favoriete rugnummer maakt het spelletje gewoon nóg leuker dan het al is."

En als er supporters zijn die al een shirt hebben gekocht met het 'oude' rugnummer 18? "Zij kunnen contact opnemen met mij of met de club. Dan zorg ik ervoor dat ze van mij een nieuw shirt met rugnummer 7 krijgen."

Poll

Gaat Heracles in het linkerrijtje eindigen?

(3953 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws