'Feyenoord mist half dozijn spelers tegen Trencin, Malacia terug in de basis'

'Feyenoord mist half dozijn spelers tegen Trencin, Malacia terug in de basis'

16-08-2018 06:59
109

Feyenoord moet zes spelers missen tijdens het Europa League-duel met AS Trencin van donderdagavond. De regerend KNVB Beker-winnaar moet na de 4-0 nederlaag in Slowakije een voetbalmirakel zien te realiseren.

Nicolai Jörgensen, Yassin Ayoub, Ridgeciano Haps en Renato Tapia zijn al langere tijd geblesseerd, terwijl Jerry St. Juste inmiddels aan dat lijstje is toegevoegd. De rechtsback moest al verstek gaan voor de heenwedstrijd, maakte tegen De Graafschap zijn rentree, maar moest zich op De Vijverberg al na één helft weer laten vervangen. Jean-Paul Boëtius pakte op De Vijverberg een rode kaart, is disciplinair geschorst door de club en mag een nieuwe werkgever gaan zoeken.

Bart Nieuwkoop en Sam Larsson nemen volgens het Algemeen Dagblad de plaatsen van St. Juste en Boëtius over. Trainer Giovanni van Bronckhorst lijkt bovendien een basisplek in te ruimen voor linksback Tyrell Malacia, die in de voorbereiding nog de concurrentiestrijd van Calvin Verdonk verloor. In de as van het elftal zullen naar verwachting geen wijzigingen plaatsvinden.

Feyenoord en AS Trencin trappen donderdagavond om 20.30 uur af in De Kuip.

De vermoedelijke opstelling: Bijlow; Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Malacia; Clasie, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Van Persie, Larsson.