Blind 'geniet' van Ajax, maar plaatst kanttekeningen: 'We gaan toch weer pielen'

Blind 'geniet' van Ajax, maar plaatst kanttekeningen: 'We gaan toch weer pielen'

16-08-2018 07:23
64

Daley Blind heeft dinsdagavond genoten van de wedstrijd tussen Ajax en Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League. De swingende Amsterdammers boekten, drie dagen na de tegenvallende competitiestart tegen Heracles Almelo, een klinkende 3-0 overwinning op de Belgen.

De deze zomer bij Ajax teruggekeerde linkspoot liet sprak na de 1-1 tegen Heracles nog harde woorden en sluit niet uit dat deze effect hebben gehad op de rest van het elftal. "Dat gebeurt in eerste instantie uit emotie, maar natuurlijk denk je er ook wel over na. Wat je ermee wil bereiken en hoe je dus je woorden kiest", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Hoewel het voor Blind 'echt genieten' was tegen Standard Luik, wil de routinier zichzelf niet te veel laten meeslepen door de euforie. "Nu niet zweven. Even normaal blijven doen. Zaterdag bij VVV spelen we in een totaal andere ambiance. Uiteindelijk moet je de motivatie uit jezelf halen. Elke keer weer." De centrale verdediger geeft aan dat het veldspel dat Ajax dinsdagavond heeft laten zien, de norm moet worden in de Johan Cruijff Arena. Eén aspect wil Blind echter niet terugzien. "Dat we na de 3-0 toch weer gaan pielen."