Messi meldt zich af voor oefeninterlands in september en wakkert geruchten aan

Messi meldt zich af voor oefeninterlands in september en wakkert geruchten aan

16-08-2018 08:43
28

Lionel Messi zal niet van de partij zijn tijdens de vriendschappelijke interlands die Argentinië begin september afwerkt. De superster van FC Barcelona heeft zich afgemeld voor de ontmoetingen met Guatemala en Colombia van 7 en 11 september.

De nieuwe bondscoach Lionel Scaloni, die na het teleurstellend verlopen WK het stokje van Jorge Sampaoli overnam, moet zijn selectie voor de twee interlands nog bekend maken, maar hoeft niet op Messi te rekenen. "Hij heeft de technische staf verteld dat hij nu geen deel uit zal maken van de selectie. Wat daarna gebeurt, weten we nog niet", vertelt een woordvoerder van de Argentijnse voetbalbond aan persbureau Reuters. "Onze deur zal echter altijd open blijven staan."

Tijdens het WK speculeerden Argentijnse media al dat Messi, samen met zeven collega-internationals, sterk overwoog om zijn interlandcarrière te beëindigen. Deze geruchten hebben inmiddels aan kracht gewonnen in Zuid-Amerika. De vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar besloot na de verloren Copa America-finale van 2016 om zich niet langer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg, maar kwam later terug op die beslissing.