Verbazing over 'lieve, nette' Boëtius: 'Hij was juist geduldig en begripvol'

Verbazing over 'lieve, nette' Boëtius: 'Hij was juist geduldig en begripvol'

16-08-2018 09:28
79

Ruben Schaken heeft met de nodige verbazing gekeken naar het gedrag van zijn oud-ploeggenoot Jean-Paul Boëtius. De buitenspeler van Feyenoord liep tegen De Graafschap tegen een oliedomme rode kaart aan en is door trainer Giovanni van Bronckhorst uit de selectie gezet.

"Ik heb 3,5 jaar met hem gespeeld, maar nooit dit gedrag bij hem gezien. Er moet een reden voor zijn. Misschien iets in de privésfeer, misschien is-ie ergens over gefrustreerd", aldus Schaken in gesprek met De Volkskrant. Volgens Schaken is Boëtius een lieve, nette, gelovige, ijverige jongen. "Hij was juist geduldig en begripvol als hij een keer op de bank zat. Bleef hartstikke nuchter en vrolijk. Ik heb me doodgelachen om die gozer."

De buitenspeler pakte in de eerste competitiewedstrijd tegen De Graafschap twee gele kaarten achter elkaar en is al voor de tweede keer dit seizoen uit de selectie gezet. Trainer Giovanni van Bronckhorst kondigde woensdag al aan dat het 'een moeilijk verhaal' zal worden voor de eenmalig Oranje-international. Schaken weigert om Boëtius op te geven. "Hij moet gewoon heel snel een grote jongen worden, ook mentaal", besluit hij.