Lukaku (25) denkt aan einde interlandloopbaan: 'Denk dat ik na het EK stop'

Lukaku (25) denkt aan einde interlandloopbaan: 'Denk dat ik na het EK stop'

16-08-2018 09:53
68

Romelu Lukaku heeft in een interview met Business Insider een opvallende uitspraak gedaan over zijn toekomst bij de Rode Duivels. De 25-jarige Lukaku overweegt na het EK van 2020 al een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten.

"Ik denk dat ik stop na het EK", zegt hij. Tot die tijd wil hij de jongere generatie nog niet van wijze lessen voorzien. "Ik ben 25, ik ben nog niet eens op mijn allerbest. Dus ik zie ze momenteel nog als competitie, omdat ze mijn plaats proberen af te pakken en die wil ik nog niet aan hen afstaan. Dus nog twee twee jaar en dan kunnen ze hem hebben."

Lukaku wil op zijn mogelijk laatste eindronde weer minstens de halve finales halen, want na het afgelopen WK vindt hij dat de halve finale minstens de doelstelling moet zijn. "Ons land moet elk groot tornooi in de halve finales komen en vanaf daar moet je verder. Je gaat ervoor om het hele toernooi te winnen, maar je gaat niet voor minder dan de halve finale", aldus Lukaku.

Lukaku maakte in maart 2010 op 16-jarige leeftijd zijn debuut voor de nationale ploeg. Acht jaar later heeft hij veertig goals weten te maken in 75 interlands, waarmee hij topschutter aller tijden is van de Rode Duivels.