Slutsky weet wat Vitesse te doen staat: 'Op dat punt heeft Basel ons geslacht'

Slutsky weet wat Vitesse te doen staat: 'Op dat punt heeft Basel ons geslacht'

16-08-2018 10:23
36

Vitesse moet donderdagavond een 0-1 achterstand zien weg te poetsen in de Europa League-return tegen FC Basel. Leonid Slutsky gelooft in de kansen van de Arnhemmers.

De oefenmeester verklaart tegenover De Gelderlander dat Vitesse een goede balans moet vinden tussen aanvallen en controle houden. "De tactiek wordt heel erg belangrijk. Wij moeten geduld hebben. We moeten wachten op kansen en dan ditmaal wél toeslaan. Want dat is in internationaal voetbal noodzaak", aldus Slutsky.
De trainer verwacht een wedstrijd 'waarin er toch meer behoudend wordt gespeeld'. "Het gaat hier voor beide clubs wel om een enorm belangrijk resultaat", weet hij.

Volgens Slutsky was zijn ploeg in de heenwedstrijd iets te enthousiast. "We waren op jacht naar de zege, maar liepen daarbij te vaak uit de organisatie. Dat is de belangrijkste les voor Vitesse tot nu toe. Aanvallen is mooi. Maar de verdedigende taken mogen niet verwaarloosd worden en de organisatie moet overeind blijven. Basel heeft ons op dat punt in Arnhem geslacht."