In het kort: Ajax uitverkocht, Nieuwe keeper Den Bosch, Rooney scoort twee keer

In het kort: Ajax uitverkocht, Nieuwe keeper Den Bosch, Rooney scoort twee keer

16-08-2018 15:40
59

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ajax – Dinamo Kiev uitverkocht
Net als dinsdag tegen Standard Luik is de Johan Cruijff ArenA uitverkocht voor de wedstrijd tegen Dinamo Kiev. Dit melden de Amsterdammers op Twitter. Er zullen dus weer meer dan 50.000 fans aanwezig zijn in het stadion. Woensdag om 21.00 uur speelt Ajax eerst thuis, de return is een week later in Oekraïne.

FC Den Bosch versterkt zich met Van der Steen
Doelman Wouter van der Steen stapt transfervrij over van sc Heerenveen naar FC Den Bosch. De 28-jarige doelverdediger tekent een contract voor één seizoen met een optie aan Bossche zijde voor nog een seizoen, bevestigt de club. Van der Steen keepte in de jeugdopleidingen van PSV en Helmond Sport, voordat hij in 2017 naar Heerenveen trok.
 
Rooney op stoom voor DC United
Wayne Rooney heeft de smaak te pakken in Amerika. Na zijn tackle en pass van afgelopen zondag tegen Orlando, waren ook nu de ogen gericht op Rooney. De Engelsman scoorde twee keer in de 4-1 overwinning op de Portland Timbers. Rooney scoorde de gelijkmaker nadat oud-Eredivisiespeler Samuel Armenteros de Timbers op voorsprong had gezet. In de tweede helft was Rooney goed voor de 3-1 uit een vrije trap. Door de overwinning stijgt DC van de elfde naar achtste plaats in the Eastern Conference, zes punten verwijderd van een plek in de play-offs.