Meerdere clubs willen uitstel start Serie A na ramp in Genoa

Meerdere clubs willen uitstel start Serie A na ramp in Genoa

16-08-2018 16:10
18

De start van de Serie A staat voor komend weekend gepland, maar het is niet uitgesloten dat alle wedstrijden worden afgelast. Vanwege de tragische gebeurtenis in Genoa klinken er meerdere geluiden om de eerste speelronde in zijn geheel te verplaatsen. 

Bij het instorten van de Ponte Morani-brug in Genoa kwamen dinsdag tenminste 39 mensen om het leven. Zaterdag is er een staatsbegrafenis en is een dag van nationale rouw afgekondigd. De Italianen zijn in rouw en voor veel clubs voelt het niet gepast om dit weekend te voetballen. De wedstrijden Sampdoria - Fiorentina en AC Milan - Genoa gaan in ieder geval niet door.

Sampdoria-voorzitter Massimo Ferrero (foto) verklaart tegenover RMC Sport contact te hebben opgenomen met andere clubs. "Ik heb met de voorzitters gebeld, zodat we met zijn allen kunnen zeggen dat we niet spelen", stelt hij. "Sampdoria, Fiorentina, Milan en Genoa spelen niet", stelt hij. Juventus-voorzitter Giuseppe Marotta zou hebben gezegd dat ook de Oude Dame de intentie heeft om ook niet te spelen.

Ferrero spreekt de verwachting uit dat Gaetano Micchichè, voorzitter van de Serie A, besluit alle wedstrijden eruit te gooien.