Zenit presteert onmogelijke en poetst 4-0 nederlaag weg met 8-1 overwinning

16-08-2018 21:47
52

Zenit Sint-Petersburg heeft het onmogelijke gepresteerd door Dinamo Minsk alsnog uit de Europa League te kegelen na een 4-0 nederlaag van vorige week. De Russen wonnen thuis met 8-1, een historische uitslag.

Doordat Minsk vorige week met grote cijfers uithaalde, leek de return in Sint-Petersburg een formaliteit, maar niets bleek minder waar. Leandro Paredes maakte na 22 minuten spelen 1-0, waardoor nog drie treffers nodig waren. Die vielen vrij laat. Minsk had het goed voor elkaar en leek het tweeluik rustig uit te kunnen spelen, maar ineens ging het hard. Nadat Christian Noboa er in de 66e minuut 2-0 van maakte, geloofde iedereen er ineens weer in.

Daarna wist Zenit de achterstand helemaal om te buigen door in minuut 75 en 78 de 3-0 en de 4-0 te maken, waardoor beide ploegen moesten verlengen. Minsk leek daarin alsnog aan het langste eind te trekken met de 4-1, maar met nog tien minuten op de klok maakte Zenit er weer 5-1 van.

Vijf minuten voor tijd kreeg Zenit een strafschop, die benut werd door Artem Dzyuba (foto), die eerder op de avond al twee keer scoorde. Met die stand zou Zenit door zijn, maar de Russen haalden nog twee keer uit. Het werd uiteindelijk 8-1 (!) door een benutte penalty in de 121e minuut en een goal in de laatste minuut van de blessuretijd.