Vitesse machteloos na vroege rode kaart in Basel: Arnhemmers klaar in Europa

Vitesse machteloos na vroege rode kaart in Basel: Arnhemmers klaar in Europa

16-08-2018 21:55
93

Vitesse is in de return tegen FC Basel in de derde voorronde van de Europa League niet in de buurt van een stunt gekomen. De Arnhemmers verloren na een rode kaart voor Jake Clark-Salter met 1-0 in Zwitserland. Vorige week was Basel al met dezelfde cijfers te sterk.

De krachtsverhoudingen werden in het St. Jakob-Park al snel duidelijk. Het enige gevaar van Vitesse kwam uit een standaardsituatie, maar Matus Bero knikte net naast. Aan de andere kant had de thuisploeg al wat speldenprikjes uitgedeeld en na 24 minuten kwamen de Arnhemmers goed weg na een grote kans voor Fabian Frei, die het zijnet trof.

Het bleek een voorbode, want niet veel later kreeg Jake Clarke-Salter een rode kaart voor een onbesuisde actie. De verdediger hief zijn been te hoog volgens de Duitse scheidsrechter Siebert. Basel wist de man-meer-situatie meteen uit te buiten. Spits Albian Ajeti kopte geweldig raak uit een hoekschop. Hij was niet veel later dicht bij de 2-0. Doelman Eduardo zag de inzet maar net naast zijn doel eindigen.

In de tweede helft was Vitesse met tien man niet bij machte om iets aan de achterstand te doen. Ricky van Wolfswinkel stichtte met een kopbal nog gevaar aan de andere kant, maar de Zwitsers geloofden het verder wel. Het bleef daarmee bij 1-0, waardoor het Europese avontuur van Vitesse er alweer opzit.