Spelersrapport: Berghuis en collega's falen in eigen Kuip tegen Trencin

Spelersrapport: Berghuis en collega's falen in eigen Kuip tegen Trencin

16-08-2018 22:35
cw
7

Een drama, zo mag de uitschakeling in de Europa League tegen AS Trencin gerust genoemd worden. FeyenoordPrimeur zag de wedstrijd en deelt vooral onvoldoendes uit.

Kenneth Vermeer 5,5 - Vermeer kreeg een kans omdat Justin Bijlow op de bank werd gezet. Hij was kansloos op de gelijkmaker van Antonio Mance. Na dat doelpunt hield Vermeer wel zijn doel schoon en daarom krijgt de keeper een magere voldoende, omdat hij belangrijk was met meerdere reddingen die een tweede tegendoelpunt voorkwamen.

Bart Nieuwkoop 4,5 - St. Juste viel in de eerste competitiewedstrijd uit tegen de Graafschap en trainde daarom deze week apart. Hierdoor kreeg Bart Nieuwkoop logischerwijs de voorkeur, maar hij wist zich niet te onderscheiden. Wat opviel is dat Nieuwkoop vanaf het begin lekker mee ging in de hitte van de wedstrijd. Bij de tegentreffer liet hij zich echter wel makkelijk uitspelen en dat was op een cruciaal moment in de wedstrijd.

Jan-Arie van der Heijden 5 - Ook Van der Heijden speelde lekker fel mee en was zelfs meerdere malen rond het strafschopgebied van Trencin te vinden. Soms liet hij de Kuip opleven met een mooie technische actie, maar Van der Heijden had bij de tegentreffer beter moeten staan en die moeten voorkomen. Daarom krijgt de verdediger een onvoldoende.

Eric Botteghin 6,5 - De maker van de 1-0 leek nog met zijn hoofd in de wolken toen Trencin aftrapte, want slechts enkele seconden na zijn doelpunt scoorde Mance voor de Slowaken. Verder speelde de Braziliaan wel een degelijke wedstrijd. Botteghin speelde met het mes tussen de tanden en verdient daarom een voldoende.

Tyrell Malacia 6,5 - Calvin Verdonk werd door Giovanni van Bronckhorst buiten de selectie gelaten en dus keerde Malacia terug bij de eerste elf. Malacia maakte weinig foutjes in zijn spel, iets wat bij Verdonk nog wel vaak terug te zien is. Keurig, ga zo door!

Jordy Clasie 5,5 - Op het middenveld was Clasie zeker in de beginfase erg sterk, omdat hij vaak goed voor zijn man kwam en de technische lijnen uitzette. Van iemand als Clasie verwacht je echter wel dat hij het elftal hard toespreekt als het niet loopt. Dat leek te weinig te gebeuren.

Jens Toornstra 4,5 - De aanvallende middenvelder was tegen Trencin alles behalve gelukkig. Vaak liepen de kleine dingen als korte passes of timing niet lekker en daardoor kwam het spel van Toornstra pijnlijk over. Zijn kans op de 2-1 was tekenend voor zijn spel, want de middenvelder lobte de bal over de keeper van Trencin, alleen deze werd in een onderling duel van de lijn gehaald door een andere verdediger. Dit moet beter, Jens.

Tonny Vilhena 5,5 - Ook Vilhena kreeg een grote op de 2-1, maar zijn bal werd van de lijn gehaald. Vilhena kwam in de onderlinge duels vaak sterker uit de strijd. De middenvelder heeft laten zien te willen vechten voor zijn club. Ook Vilhena, maar vanwege zijn uitstraling en passievolle spel verdient de Feyenoorder een nipte voldoende.

Steven Berghuis 4 - Na zijn tegenvallende optreden tegen De Graafschap afgelopen week speelde Berghuis ook tegen Trencin erg matig. Al in de eerste helft kon Berghuis tegen een rode kaart aanlopen, nadat hij op eigen helft een tegenstander doormidden zaagde. Dit zijn we niet van de rechtsbuiten gewend, maar de irritaties bij Feyenoord zitten hoog en dus ook bij Berghuis die zijn goede vorm van vorig jaar nog niet heeft gevonden.

Robin van Persie 5 - De aanvoerder van Feyenoord kreeg in de openingsfase veel kansen, maar was niet nauwkeurig in de afronding. Van Persie kreeg na de 1-1 een grote kans op de voorsprong, maar miste vanaf de penaltystip een open kans en schoot zelfs over het doel. Het was voor iedereen pijnlijk om de topscorer van Nederland zo te zien missen. In de tweede helft kreeg van Persie opnieuw kansen, maar niets wilde lukken bij Feyenoord en dus ook niet bij de aanvoerder.

Sam Larsson 4 - Giovanni van Bronckhorst lijkt klaar met Jean-Paul Boetius en dus zal Sam Larsson voorlopig de voorkeur krijgen boven Boetius. De Zweed speelde echter een draak van een wedstrijd tegen Trencin. In de afmaking was hij vaak slordig en ook oogde hij bij vlagen nonchalant. Op zo'n belangrijke positie moet de Feyenoorder veel meer brengen tijdens wedstrijden.