PSV'er breekt maar niet door en wil weg: 'Doel is om in de Europese top te spelen'

PSV'er breekt maar niet door en wil weg: 'Doel is om in de Europese top te spelen'

17-08-2018 07:08
53

Het is mogelijk dat Ramon Pascal Lundqvist deze zomer vertrekt bij PSV. De Zweedse middenvelder (21) lijkt niet in de plannen van Mark van Bommel voor te komen.

Lundqvist speelt al een aantal jaar in Eindhoven, maar de doorbraak laat nog op zich wachten. Hij maakte twee seizoenen geleden zijn debuut in de Champions League en mocht in totaal veertien competitieminuten spelen, verdeeld over twee wedstrijden. Vorig seizoen speelde hij helemaal niets. Een vertrek is daardoor niet uitgesloten. "Ik wil gewoon spelen en ergens minuten maken", zegt hij tegen Fotbollskanalen.

"Dat is alles wat ik zoek. Of dat nou in Zweden, Duitsland of Nederland is..Ik wil gewoon spelen. Ik houd alle deuren op en zie wel wat er gebeurt. Als de juiste club niet komt, blijf ik bij PSV. Zolang ik hier speel, doe ik alles voor het team en voor de club", aldus de middenvelder, die bevestigt dat er interesse voor hem is. PEC Zwolle zou op hem azen. "Er is een aantal clubs dat interesse heeft getoond."

De ambities van Lundqvist zijn duidelijk. "Mijn doel is om in de Europese top te spelen. Ik voel dat ik dat in me heb. Hoe ik daar kom, maakt me niet uit. In deze situatie is het het meest realistisch als ik van club verwissel."