'Ik scheurde bij VVV mijn kruisband. Toen mocht ik bij Ajax revalideren, echt top'

'Ik scheurde bij VVV mijn kruisband. Toen mocht ik bij Ajax revalideren, echt top'

17-08-2018 13:41
45

Ajax moet niet te makkelijk denken over de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, vindt Dennis Gentenaar. De voormalig doelman uit Nijmegen speelde voor zowel Ajax als VVV en weet hoe de Venlonaren toeleven naar een krachtmeting met de Amsterdammers.

"Je gaat nooit naar VVV met de gedachte: dat wordt een makkie. Je moet het altijd eerst maar doen", vertelt Gentenaar aan de clubsite van de Amsterdammers. "Je weet bovendien dat iedereen tweehonderd procent geeft als Ajax op bezoek komt. Het was altijd leuk als Ajax op bezoek kwam, dat gold voor alle clubs uit de traditionele top drie."

Gentenaar bewaart minder goede herinneringen aan de onderlinge ontmoeting in 2009. De doelman had toen net bij VVV getekend, maar scheurde uitgerekend tegen Ajax zijn kruisband af. "De dokter van Ajax, Edwin Goedhardt, kwam meteen kijken hoe het met mij ging. Vervolgens heb ik mijn revalidatie bij Ajax mogen doen omdat ik in de buurt van Amsterdam woonde. Dat werd zo afgesproken door beide clubs. Ik hoefde maar één keer in de week naar Venlo, dat was echt top van Ajax."

VVV en Ajax trappen zaterdag om 18.30 af in De Koel.