Van Bronckhorst roept Berghuis tot de orde: Die momenten moet je niet hebben

Van Bronckhorst roept Berghuis tot de orde: "Die momenten moet je niet hebben"

17-08-2018 14:43
110

Feyenoord-trainer Giovannni van Bronckhorst heeft een goed gevoel overgehouden aan de Europa League-wedstrijd tegen AS Trencin van donderdagavond. De Rotterdammers speelden met 1-1 gelijk en zijn na de 4-0 nederlaag in Slowakije klaar in Europees verband.

Desondanks is Van Bronckhorst trots op de manier waarop zijn spelers tijdens de returnwedstrijd hebben gespeeld. "Als je zo'n wedstrijd op de mat legt, laat dat zien dat het team karakter heeft", vertelt de trainer tijdens de persconferentie van vrijdag. "Dit is de enige manier om door te gaan. De resultaten komen dan weer."

De kritiek dat hij te positief is ondanks de Europese eliminatie, schuift Van Bronckhorst terzijde. "We spelen een goede wedstrijd, dan mag ik niet positief zijn? Ik ben positief, mijn groep ook", wordt hij geciteerd door RTV Rijnmond. "Er zijn echt wel harde woorden gevallen. Maar jullie krijgen niet alles mee. Dat is maar beter ook."

Berghuis
De trainer had toch nog één puntje van kritiek: Steven Berghuis beging tegen Trencin een snoeiharde tackle op oud-Feyenoorder Joey Sleegers en mocht niet mopperen dat hij daar slechts een gele kaart voor kreeg. "Hij had rood kunnen krijgen. Die momenten moet je niet hebben, dan benadeel je je team."