Weghorst wil Liverpool-droom afdwingen: 'Dan denk ik dat die kans er komt'

Weghorst wil Liverpool-droom afdwingen: 'Dan denk ik dat die kans er komt'

18-08-2018 07:14
30

Wout Weghorst blijft zijn grenzen verleggen. Nu de spits van VfL Wolfsburg zijn debuut voor het Nederlands elftal heeft gemaakt en in een topcompetitie speelt, droomt hij van het uitkomen op een eindtoernooi met Oranje én Liverpool.

"Daar droom ik van kleins af aan van. Als ik vol overgave blijf trainen, denk ik dat die kans er komt", zegt Weghorst in De Telegraaf. "Natuurlijk hangt zoiets van meerdere facetten af. Je moet fit blijven, een trainer en club moeten het in je zien zitten. Maar los daarvan kun je veel dingen in het leven zelf afdwingen."

Met zijn instelling drijft Weghorst teamgenoten soms tot wanhoop. Dieptepunt bij AZ was een actie van Gino Coutinho in de week na de verloren bekerfinale tegen Feyenoord. De doelman kwam zo hard in dat Weghorst negen hechtingen in diens schaamstreek nodig had. "Wat dat betreft ben ik een paar keer keihard tegen de muur gelopen. Dat ligt niet aan anderen, hè? Ik weet zelf ook heel goed dat ik een gebruiksaanwijzing heb."

"En ik maak het mezelf ook niet makkelijk met mijn manier van sportbeleving. Heel veel mensen houden er niet van en vinden het te veel. Ik word daarom ook vaak afgemaakt en veroordeeld", aldus Weghorst, die denkt dat de kritiek nooit zal verdwijnen. "Kijk maar naar Cristiano Ronaldo. Wat denk je hoe hij zich vaak voelt? Hij speelt voor de grootste clubs ter wereld, maar heeft alsnog heel veel tegenstand. Ik zou hem dolgraag een keer willen spreken over dat soort dingen."