Eredivisie gaat mogelijk al in juli starten: 'Hopelijk snel een nieuwe opzet'

Eredivisie gaat mogelijk al in juli starten: 'Hopelijk snel een nieuwe opzet'

18-08-2018 11:10
106

De Eredivisie CV overweegt sterkt om voortaan eerder aan het nieuwe voetbalseizoen te beginnen. De afgelopen jaren vond de eerste Eredivisie-speelronde steeds plaats in augustus, op het moment dat de voorrondes van de Europese competities al in volle gang zijn.

Dit seizoen werden AZ, Vitesse en Feyenoord vroegtijdig uitgeschakeld in de Europa League. Hierdoor werd er links en rechts gepleit om de Eredivisie al in juli te laten beginnen, waardoor de Nederlandse clubs fitter en beter voorbereid aan de Europese wedstrijden kunnen beginnen. "Het is goed om dit mee te nemen in de discussie over het volgende seizoen nadat we hopelijk in november een nieuwe competitieopzet kunnen presenteren en invoeren", vertelt Eredivisie CV-directeur Jacco Swart aan De Telegraaf.

Of het ook daadwerkelijk zo ver gaat komen, is echter nog maar de vraag. De Eredivisie-clubs hebben in het verleden al gesproken over een vroegere start van de competitie, maar gaven destijds een negatief advies af. "De meerderheid van de clubs zag dat niet zitten vanwege de vakanties en omdat het sluiten van de transferwindow dan nog langer op zich laat wachten", herinnert Swart zich.