'Bad cop' van Almelo na duel tegen Ajax: 'Heb ze geprovoceerd, ze waren verrast'

'Bad cop' van Almelo na duel tegen Ajax: 'Heb ze geprovoceerd, ze waren verrast'

18-08-2018 16:18
65

Heracles Almelo begon uitstekend aan de competitie door op bezoek bij titelfavoriet Ajax een punt te pakken. Trainer Frank Wormuth waakt echter voor tevredenheid.

"Ze kunnen goed voetballen, maar er is een lange weg te gaan voor ze heel goed kunnen voetballen. Het punt tegen Ajax heeft alleen zin als we van Den Haag winnen", stelt de oefenmeester in gesprek met Tubantia.

Donderdag wilde Wormuth zijn selectie laten merken waar het op stond. "Ik heb ze geprovoceerd. Steeds de nadruk gelegd op passes en ballen die niet goed waren en commentaar geleverd. Ik was duidelijk de bad cop. Ze waren er door verrast, maar ik denk dat het geholpen heeft. Hun reactie was goed, vrijdag is er prima getraind, de concentratie was goed en ze hadden oog voor details."

Zaterdagavond wacht het tweede competitieduel van de Almeloërs, thuis tegen ADO Den Haag. "Het wordt een compleet andere wedstrijd, tegen een tegenstander van ons eigen niveau", weet hij. "Volgens de statistieken waren wij in de eerste speelronde de ploeg met de meeste kilometers in de benen: 121 in totaal. Ajax stond tweede. Dat gaat tegen ADO niet gebeuren. Zij zullen meer afwachten en op de counter spelen."