Uitstekende oogst voor 'trots' FC Utrecht: Doen we allemaal binnen ons budget

Uitstekende oogst voor 'trots' FC Utrecht: "Doen we allemaal binnen ons budget"

Gepubliceerd: zondag 19 augustus 2018 om 08:29zo 19-08-2018 om 08:29

FC Utrecht heeft zich deze zomer flink laten gelden op de transfermarkt. Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam haalde tot dusver acht nieuwe spelers naar De Galgenwaard, onder wie verloren zoon Timo Letschert, de volop begeerde Emil Bergström en de oude Eredivisie-bekende Oussama Tannane.

Zuidam laat tegenover de NOS weten dat hij aan het begin van de voorbereiding al tevreden was, maar dat hij sindsdien nog een aantal buitenkansjes heeft kunnen benutten. "Als zich een kans zou voordoen, zouden we toeslaan. En dat is gelukt. Het zou nog wel kunnen dat er nog iemand vertrekt. Het is tenslotte nog geen 1 september...", doelt Zuidam vermoedelijk op verdediger Ramon Leeuwin.

Dat spelers als bijvoorbeeld Joris van Overeem en Ligue 2-uitblinker Nicolas Gavory naar de Domstad komen, zegt volgens Zuidam veel over de ontwikkeling die FC Utrecht heeft doorgemaakt. "Het is inderdaad vrij bijzonder dat we bepaalde spelers aan ons hebben kunnen binden. Spelers zien dat wij ze een platform kunnen bieden naar een hoger niveau. Daar hebben we de voorbeelden van. En dat doen we allemaal binnen ons budget." Volgens Zuidam heeft FC Utrecht de negende begroting van de Eredivisie, terwijl de club jaarlijks strijdt om Europees voetbal. "Dus afgezet tegen de financiële mogelijkheden zijn we trots."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat het versterkte FC Utrecht Europees voetbal halen?

Ja
70%
Nee
30%
(1497 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws