'Crisis' bij Feyenoord: 'Mensen lekten naar de pers. Boëtius misdroeg zich'

'Crisis' bij Feyenoord: 'Mensen lekten naar de pers. Boëtius misdroeg zich'

19-08-2018 09:42
105

NOS-commentator Arman Avsaroglu verwacht dit seizoen niet veel van Feyenoord. De regerend KNVB Beker-winnaar verloor de eerste competitiewedstrijd tegen De Graafschap en werd door het bescheiden AS Trencin uitgeschakeld in de Europa League.

Avsaroglu noemt het veldspel van de Rotterdammers in gesprek met zijn werkgever 'zó voorspelbaar'. "Ze spelen onder Giovanni van Bronckhorst altijd 4-3-3 met twee buitenspelers die heel breed staan. Daar is in het hedendaagse voetbal heel makkelijk tegen te spelen." In 2017 werd Feyenoord nog landskampioen met dit systeem. "In voorgaande jaren verbloemden Eljero Elia en Dirk Kuijt dat nog, maar nu zij er niet meer zijn, is het echt een probleem", stelt de radiocommentator.

Feyenoord startte het seizoen nog met het winnen van de Johan Cruijff Schaal, maar daarna volgde de desastreuze uitwedstrijd tegen Trencin. "Die hebben ze onderschat Ze zijn er met acht andere spelers heengegaan", denkt Avsaroglu. Vervolgens barstte de hel los in Rotterdam-Zuid. "Blijkbaar heeft dat veel losgemaakt in de groep. Mensen zijn gaan lekken naar de pers, Jean-Paul Boëtius misdroeg zich. (...) Ik houd niet van het woord crisis, maar dat is er nu wel..."