Jordania 'betaalde 2,5 miljoen' voor Den Bosch: 'Mooi bedrag, meteen schuldenvrij'

Jordania 'betaalde 2,5 miljoen' voor Den Bosch: 'Mooi bedrag, meteen schuldenvrij'

19-08-2018 10:18
66

Kakhi Jordania heeft naar verluidt 2,5 miljoen euro betaald om FC Den Bosch over te nemen. FOX Sports-presentator Kees Jansma onthulde dit zondagochtend bij De Tafel van Kees: de eveneens aangeschoven FC Den Bosch-directeur Paul van der Kraan bevestigt noch ontkent dit nieuws.

"Hij heeft een mooi bedrag betaald, waardoor FC Den Bosch nu schuldenvrij is", houdt Van der Kraan zich op de vlakte. De directeur stelt dat de Brabanders 'een zeer behoorlijke schuld' hadden opgebouwd, maar nu weer levensvatbaar zijn. "We hebben weer een toekomst. We zaten in een spiraal omlaag, maar we hebben kunnen zien hoe snel dat kan veranderen."

Het is voor Van der Kraan niet de eerste keer dat hij betrokken is bij een overname. In 2010 haalde hij als Vitesse-directeur Merab Jordania binnen en in 2016 droeg hij Fortuna Sittard over aan Isitan Gün. "Op de een of andere manier blijk ik dat te kunnen", aldus de bestuurder, die trots is op de promotie die Fortuna twee jaar na de overname realiseerde. "In het begin zaten er zevenhonderd man en kon ik elke toeschouwer een handje geven. Bij de promotiewedstrijd zat het stadion vol met twaalfduizend man. Ik denk dat er in Den Bosch ook zoiets los kan komen."

Lees ook: Jordania haalt zeven spelers in één week naar Den Bosch: 'De oorlog is begonnen'