Veldwijk doet zijn verhaal: Ik ben in minuut 83 gestopt met warmlopen

Veldwijk doet zijn verhaal: "Ik ben in minuut 83 gestopt met warmlopen"

19-08-2018 11:02
55

Lars Veldwijk ontkent dat hij in februari heeft geweigerd om in te vallen tijdens FC Groningen-ADO Den Haag. De 26-jarige spits, tegenwoordig uitkomend voor Sparta, was na het incident echter persona non grata in Groningen.

De spits laat weten dat zijn band met trainer Ernest Faber al vroeg in het seizoen verstoord was. "Ik zou er zelf ook graag achter komen wiens schuld dat was. Maar ik heb nooit de kans gehad om ook maar een gesprek met zijn tweeën te hebben. Toen ik werd teruggezet naar de beloften, werd dat gedaan door de directie. De trainer was daar niet bij", vertelt hij bij De Tafel van Kees op FOX Sports.

Veldwijk vertelt dat hij nooit de kans heeft gekregen om 'zijn kant van het verhaal' te doen, maar vertelt zondagochtend wat er tijdens de wedstrijd tegen ADO is voorgevallen. "Ik ben in minuut 83 gestopt met warmlopen. Daar was ik al sinds de rust mee bezig: toen werd er tegen mij gezegd dat ik voor de zestigste minuut zou invallen, omdat twee jongens niet meer verder konden.

Zeven minuten voor tijd liep de spits echter nog steeds warm. "Het stond nog 0-0, een hele saaie wedstrijd, dus toen dacht ik: de trainer heeft mij niet meer nodig. Net toen ik naar de bank liep, werd ik geroepen. Ze wilden mij toen net inbrengen, maar hebben toch besloten om iemand anders in te laten vallen. Daar is later van gemaakt dat ik geweigerd heb om in te vallen."