Verbeek uit zorgen over Feyenoord: 'De mentale weerbaarheid is minimaal'

Verbeek uit zorgen over Feyenoord: 'De mentale weerbaarheid is minimaal'

19-08-2018 12:35
57

Feyenoord hoopt zondag de eerste competitieoverwinning te boeken in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Daarmee moet de ploeg uit Rotterdam-Zuid het goede gevoel terug zien te krijgen, maar analist Gert-Jan Verbeek denkt dat er meer aan de hand is.

"Het feit dat Giovanni van Bronckhorst zijn team na AS Trencin in bescherming nam, snap ik wel", aldus Verbeek in gesprek met FOX Sports. "Het missen van zoveel kansen heeft ook te maken met scherpte. Dat is net die een of twee procent hoe het zit in de groep. De sfeer, hoe ga je met elkaar om en hoe bezeten ben je om die wedstrijd echt te willen winnen? In voetbal is het altijd goed of slecht. Hoe je het ook wendt of keert, als je zoveel kansen mist is het slecht."

Volgens Verbeek moet Van Bronckhorst proberen een team te smeden die 'in dingen gaat geloven'. "De mentale weerbaarheid is minimaal. Dan zie je Steven Berghuis ook een achterlijke tackle maken. Dat is niets voor hem. Hij doet het wel en het komt ergens vandaan, dat moet je opsporen en aan werken."