FC Utrecht te sterk voor PEC: Van Overeem krijgt rood na tussenkomst VAR

19-08-2018 14:09
128

FC Utrecht heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen omgezet in een overwinning. In eigen stadion was de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong te sterk voor PEC Zwolle.

Bij de Domstedelingen stond de jonge Maarten Paes onder de laat, omdat David Jensen en Nick Marsman allebei niet fit waren. Vanaf het eerste fluitsignaal had FC Utrecht een overwicht. Binnen twintig minuten leek de thuisploeg ook op voorsprong te komen via Sander van der Streek, maar de treffer werd uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel.

Niet veel later was het alsnog raak: op aangeven van Sean Klaiber kopte Joris van Overeem FC Utrecht op een 1-0 voorsprong. Die voorsprong wist Utrecht nog voor het rustsignaal te verdubbelen. Dit keer was Klaiber zelf verantwoordelijk voor de goal. Na voorbereidend werk van Simon Gustafson liet hij doelman Diederik Boer voor een tweede maal kansloos.

Na rust leek de thuisploeg lange tijd niet in de problemen te komen. Na ruim een uur veranderde dat toen Joris van Overeem tegen een rode kaart opliep. De middenvelder kreeg eerst geel van scheidsrechter Martin van den Kerkhof, maar op aanraden van de VAR besloot de arbiter de beelden te bekijken. Op basis daarvan trok hij alsnog rood.

Zodoende moest Utrecht met tien man verder. Zwolle ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de keren dat het in de buurt kwam lag de jonge goalie Paes in de weg. Ondertussen maakte Timo Letschert zijn rentree voor FC Utrecht: hij viel in voor Gustafson.

In de slotfase werd duidelijk dat Utrecht ondanks het ondertal niet echt meer in de problemen zou komen. PEC wist zich geen raad met het overtal en liep na het 2-3 verlies tegen sc Heerenveen opnieuw tegen een nederlaag aan: 2-0.