Feyenoord is stadsgenoot Excelsior de baas: hakdoelpunt Van der Heijden

Feyenoord is stadsgenoot Excelsior de baas: hakdoelpunt Van der Heijden

19-08-2018 16:24
98

Feyenoord heeft in eigen huis de eerste punten gepakt van het seizoen. In De Kuip werd stadsgenoot Excelsior verslagen: 3-0. 

De wedstrijd tussen de stadsgenoten stond in het teken van het Sophia Kinderziekenhuis. Toen de stadionklok op 19.02 stond, het oprichtingsjaar van Excelsior, gooiden supporters vanuit het uitvak knuffels naar beneden in het kindervak.

Feyenoord had aanvankelijk geen eenvoudige middag. De geplaagde formatie van Giovanni van Bronckhorst, die voorafgaand aan het duel onthulde dat Sofyan Amrabat de club wil verlaten, begon aardig aan de wedstrijd. Na iets meer dan een kwartier opende Feyenoord ook de score. Na een splijtende pass van Sam Larsson tekende Robin van Persie voor de 1-0.

Dat zou het vertrouwen een boost moeten geven, maar de kampioen van twee seizoenen geleden ging daarna niet beter spelen. Ook Excelsior kreeg kansen, maar gescoord werd er voor de rust niet meer.

Na rust kwam Feyenoord niet meer echt in de problemen. Kort na rust waren er grote kopkansen van Jan-Arie van der Heijden en Bart Nieuwkoop, maar zij slaagden er niet in Sonny Stevens voor een tweede keer te laten vissen. De voorsprong bleef dus minimaal en daardoor bleef de spanning ook lange tijd in de wedstrijd.

Een klein kwartier voor tijd kwam aan alle onzekerheid een eind voor Feyenoord. Invaller Yassin Ayoub vond een andere invaller, Jeremiah St. Juste, in de zestien van Excelsior. St. Juste haalde vervolgens uit en tekende voor de 2-0. Van Persie had daarna 3-0 moeten maken, maar schoot van dichtbij op de lat. Het laatste woord was uiteindelijk aan Jan-Arie van der Heijden, die met een fraaie hakbal van dichtbij voor de 3-0 tekende.