Drukke periode laat sporen na bij Feyenoord: Zag je in de energie van de spelers

Drukke periode laat sporen na bij Feyenoord: "Zag je in de energie van de spelers"

19-08-2018 17:10
57

Feyenoord Rotterdam is er zondag in geslaagd om met 3-0 te winnen van stadsgenoot Excelsior. Giovanni van Bronckhorst was achteraf uitermate tevreden met de drie punten.

"Als je thuis met 3-0 wint ben je blij met het resultaat", zegt hij bij FOX Sports. "Vooral in de eerste helft kregen we een aantal goede kansen om vaker te scoren. In de tweede helft, na de 2-0, leek het alsof er iets van ons af viel en dan creëren we nog meer kansen om te scoren", aldus de trainer.

De drie punten waren wel nodig in de drukke week. "Je zag in de wedstrijd dat het de vijfde wedstrijd in twee weken voor ons was", merkt Van Bronckhorst op. "Dat zag je in de energie van de spelers. De wissels brachten nieuwe energie en dynamiek in de ploeg, dat heeft het verschil gemaakt."

Nu wacht er voor Feyenoord geen Europese wedstrijd, wel Heerenveen; "We hebben een week om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Die tijd hebben we ook nodig. Gelukkig is een aantal jongens weer terug, de selectie is weer wat breder. Afgelopen weken hebben veel kracht gekost. Mooi dat we nu rustig kunnen toewerken naar de volgende wedstrijd", besluit hij.