Familie Nouri doet verhaal: 'De verzorgers zeiden: deze patiënt doet ons echt wat'

Familie Nouri doet verhaal: 'De verzorgers zeiden: deze patiënt doet ons echt wat'

19-08-2018 19:19
54

De familie Nouri vertelt aan de NOS blij te zijn met de intensieve zorg die Abdelhak Nouri krijgt. Zijn vader en broer weten ondertussen ook hoe ze hem zelf medicijnen toe kunnen dienen, voor het geval hij naar huis komt. Nouri ligt nu nog op een verpleegafdeling. 

"Met alle respect naar de verzorgers en doktoren toe, maar zij kunnen nooit de liefde opbrengen die wij voor hem opbrengen", vertelt broer Abderrahim (25). "Als wij hem wassen, dan wassen wij hem heel anders dan de verpleging dat doet. Zij doen het ook met liefde, hoor. Heel veel kennen hem ook. Die voelen iets voor hem. En de verzorgers die hem niet kennen, zeggen: deze patiënt doet ons echt wat. Ze hebben ook meegehuild. Ze waren ook bij de momenten van onrust."

Er is volgens de familie een verschil wanneer de doktoren op bezoek zijn of de familie. "Dat was vanaf dag één al zo en dat hebben de doktoren ook gemerkt", zegt Abderrahim. "In het begin was het zo dat we niet heel lang bij hem mochten zijn. Dat zijn nou eenmaal de regels van het ziekenhuis. Je hebt bezoekuren. Maar na verloop van tijd zagen de doktoren dat wij als familie heel veel invloed op Abdelhak hadden."

"Hij werd rustiger. Hij herkende ons. En dat hij bij ons wel rustig werd en bij de doktoren niet. Je stelt hem gerust; hij hoort een bekende stem. Sindsdien mogen wij bij hem blijven en we blijven ook 24 uur per dag met hem. Omdat het hem goed doet."

De familie merkte ook dat de situatie van Nouri voor verbroedering zorgde. Op 14 juli 2017 waren er duizenden mensen die naar het huis van Nouri gingen om steun te betuigen, ook Feyenoorders en PSV'ers. "Op die dag kon je zien wie Abdelhak was en is. Wat hij heeft gedaan door middel van zijn karakter. Wat me goed deed die dag is dat er zo veel verschillende mensen waren die hem kenden, maar ook niet kenden. Ook Feyenoorders en PSV'ers."

Lees hier het hele uitgebreide interview dat de NOS met Nouri had