'Ajax wil aflopend contract van Dolberg-stand-in openbreken en verlengen'

'Ajax wil aflopend contract van Dolberg-stand-in openbreken en verlengen'

20-08-2018 06:41
50

Ajax wil langer door met Kaj Sierhuis. Het contract van de twintigjarige spits loopt volgend jaar af, maar kan verlengd worden met twee jaar. Sierhuis heeft het voorstel in beraad.

Dat meldt De Telegraaf. Ajax wil Sierhuis belonen voor zijn goede ontwikkeling. De jonge stand-in van Kasper Dolberg presteert goed en mocht tegen Heracles Almelo (1-1) zijn basisdebuut maken voor de Amsterdammers. Als het aan Ajax ligt blijft hij langer in Amsterdam. Het huidige contract wordt, indien Sierhuis dit accepteert, opengebroken, opgewaardeerd en verlengd. De Telegraaf verwacht dat beide partijen elkaar snel zullen vinden.

Sierhuis werd vorig seizoen kampioen met Jong Ajax in de Jupiler League. De aanvaller loopt al sinds 2009 rond op De Toekomst. Via diverse jeugdelftallen speelde hij zich in de kijker bij de hogere elftallen. Voor Jong Ajax speelde hij vorig seizoen twintig wedstrijden, waarin hij twee goals maakte.

Sierhuis krijgt de laatste tijd steeds meer de kans in Ajax 1, omdat Erik ten Hag het nog steeds zonder Dolberg moet doen. Sierhuis geldt dus als alternatief voor de Deense spits. Klaas-Jan Huntelaar is de nummer een.