Mulder: 'Ajax moet zijn contract opwaarderen naar Tadic-hoogte'

Mulder: 'Ajax moet zijn contract opwaarderen naar Tadic-hoogte'

20-08-2018 07:34
139

Ajax doet er wellicht slim aan om het contract van Hakim Ziyech open te breken. Die suggestie werd zondagavond geopperd bij Rondo van Ziggo Sport. Wim Kieft vraagt zich af de Marokkaan klaar is voor een stap naar het buitenland.

"Ziyech is ook een liefhebber. Misschien moet Ajax zijn contract openbreken en zeggen: je blijft gewoon", zegt Youri Mulder. "Zijn contract opwaarderen naar de Tadic-hoogte? Misschien wel. Als Ajax doorgaat in de Champions League, denk ik dat hij heel graag wil blijven, met Tadic in de Champions League spelen."

Kieft zet zijn vraagtekens bij de persoonlijke ontwikkeling van Ziyech. "Misschien is het nog wel te vroeg voor hem om naar het buitenland te gaan. Zijn grootste probleem is constant zijn. Constant dat je scherp bent en weinig balverlies lijdt. Afgelopen week was hij zo geconcentreerd (tegen Standard Luik, red.), zo goed en zo bepalend."

Aad de Mos begrijpt dat na het WK niet iedereen in de rij stond voor Ziyech. "De grootste clubs hebben ook gekeken naar het WK en toen stond hij er niet. Hij is te wisselvallig. De grote clubs kijken daar toch naar. Van Kluivert (vertrokken naar AS Roma, red.) weten ze dat er nog ruimte in zit."

No Poll